Over KroesFietsen

KroesFietsen is sinds 2010 het bedrijf van Jan Jaap Kroes, op de plek waar hij eerst een melkveebedrijf runde.

Door de naderende verbreding van de N50 was een drastische keuze nodig. Op de plek waar ooit de IJssel haar zand afzette, vormde Jan Jaap Kroes zijn melkveehouderij om tot KroesFietsen.

Ommekeer
Kroes mag zich met recht een kind van de Noordoostpolder noemen. In 1942 kwam zijn vader als pionier naar de polder toe om de pas drooggelegde grond in cultuur te brengen. Het leverde hem uiteindelijk net buiten Ens een melkveehouderij op. In 1955 werd Kroes geboren en nam in 1978 op 22-jarige leeftijd het stokje van zijn vader over. Hij maakte er een modern bedrijf van, maar de verbreding van de N50 zorgde voor een kink in de kabel. “De weg kwam voor een deel op mijn land te liggen. Dat maakte de bedrijfsvoering lastig. De veehouderij was voor mij altijd een passie die ik voor meer dan 100% uitoefende. Het lag dus voor de hand om iets nieuws te beginnen waar ik ook die passie in kwijt zou kunnen.”

KroesFietsen
Dat werd dus een webwinkel met gebruikte en nieuwe fietsen. Kroes heeft het vermogen om de fietsen tegen een scherpe prijs in te kopen. Gekoppeld aan een warme belangstelling voor anderen en zijn technische vaardigheden, heeft dat al vele tevreden klanten opgeleverd.

Lees ook het interview met Jan Jaap Kroes in ‘De Noordoostpolder’